Jack Kennedy v kombinéze 4SR vyhral BSB 2024

Jack Kennedy v kombinéze 4SR vyhral BSB 2024

Jack Kennedy zavŕšil sezónu štýlovo, keď si vybojoval posledné víťazstvo v kategórii Supersport na okruhu v Brands Hatch. Po zabezpečení svojho piateho titulu v britských superšportoch deň predtým, predviedol Kennedy svoju dominanciu tiež v poslednom pretiku. Od štartu sa ujal vedenia a s neotrasiteľným náskokom si došiel pre víťazstvo.

Jazdec 4SR Jack Kennedy
vyjadril sa k pretekárskemu víkendu a víťazstvu titulu takto:

Celý víkend bol ako sen. Nemám slov! Dnes som to vôbec nečakal. Naozaj som si nemyslel, že to zvládnem. Šampionát je veľmi tesný a myslel som si, že nie je možné, aby Ben (Ben Currie) alebo Luke (Luke Jones) neskončili v prvej trojke. Myslím, že to všetko začalo už od kvalifikácie, správnymi rozhodnutiami v správny čas. Väčšinu víkendu sme sa rozhodovali o pneumatikách s ohľadom na počasie. V pretekoch sme sa odvážne rozhodli pre mokré pneumatiky, hoci keď sme odchádzali na štartovný rošt, dážď nebol taký silný. Záleží na malých rozhodnutiach na poslednú chvíľu a na tom, ako rýchlo dokážete urobiť zmeny. Na gridu som potom na seba v helme radosťou kričal, pretože som vedel, že sme sa rozhodli správne a dážď bol čoraz silnejší. Cítil som, že idem bezpečné preteky a náskok sa stále zväčšoval, čo je vždy skvelý pocit. A za to chcem poďakovať predovšetkým svojmu tímu. Vďaka nim môžem vyjsť na trať a ukázať všetkým, že dokážem zajazdiť skvelé preteky. Bez takého tímu, ako je Honda Racing UK, by som toho nebol schopný.

Po zabezpečení piateho titulu som cítil, že mám krídla, a chcel som zakončiť sezónu tým najlepším možným spôsobom. V druhom víkendovom preteku som sa na trati cítil fantasticky a vedel som, že mám na to, aby som vyhral. Tím odviedol skvelú prácu a podpora od fanúšikov bola neuveriteľná. Toto víťazstvo je pre všetkých, ktorí ma podporujú a veria vo mňa. Ďakujem všetkým za úžasnú sezónu.

Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomáhajú, všetkým mojim sponzorom, mojej rodine a všetkým, ktorí ma podporujú. Všetci vedia, koľko tvrdej práce sa skrýva za tým, aby sme niečo také dokázali, takže chcem povedať ďakujem.

Jack Kennedy v kombinéze 4SR vyhral BSB 2024
Jack Kennedy v kombinéze 4SR vyhral BSB 2024
Jack Kennedy v kombinéze 4SR vyhral BSB 2024